ajánló
Ügyfélszolgálat, kapcsolat.
Ügyfélszolgálat
& Kapcsolat
ÁSZF, szállítás és garancia.
ÁSZF Szállítás
& Garancia
Írásaink, Blog Gazdaságos mosható pelenka
Írásaink, Blog Gazdaságos mosható pelenka
Írásaink, Blog Gazdaságos mosható pelenka
Termék kereső
 Kosár A kosár üres! PénztárPénztár
  • Bezár
Simon Helga Julianna e.v.
Simon Helga Julianna e.v.   2015 Minden jog fenntartva!Generator: AktivPortal
2018-05-22
Mosható pelenka E-könyv
Közösségi oldalak

facebookMOSHATÓ PELENKA
ELŐNYEI

"GONDOSKODÁS
KÜLÖNLEGES MÓDON"

A mosható pelenka megtakarítás a családnak: csak egyszer kell megvenni a pelenkát!

És akár több testvérnél is használható a pelenka!

Olyan egyszerű használni, mint az eldobhatót!

Egy méret szükséges csak!

A pelenka mérete a baba növekedési ütemét követve állítható

Minőségi anyagok, luxus kényelem a babának - ezt nyújtja a mosató pelenka!

Kiváló nedvszívó képességű pelenka

Extra tartós pelenka, mosásról mosásra
új marad!


Írásaink, Blog

Itt nézheted meg személyesen a pelenkákat: 2330 Dunaharaszti, Széchenyi I. u. 72.

Nézd meg élőben is a pelenkákat!

 

 

 

 

Több pénz a családi kasszában, több lehetőség és anyagilag jobb élet. Nem csak úgy növelheted bevételedet, ha a családi kasszába több pénz folyik be, hanem a kiadások csökkentésével is. Az átlagos eldobható pelenka havonta több mint 10.000 Ft-ba is belekerülhet. Jó, erre azt mondjuk együtt jár a babás pelenkás korszakkal. De miért lenne így, ha van más megoldás amivel nem kell havonta pénzt kiadni. A havi tízezer lehet hogy első hallásra nem tűnik soknak d ez 2-3 év alatt 300.000 Ft-ot is jelenthet. Három gyereknél pedig majdnem eléri az egymilliót! Napi pár perc időráfordítás és egy kis odafiegyelés: néhány év alatt megtakarított összeg már egy kisebb kezdőtőke. Mire is? Bármire, amit szeretnél: a jövőd biztosítására, a gyerekek tanulmányaira, lakás felújításra...
Az a fontos, ami Neked fontos!

 

 

Bambusz pelenkák mosása

 

Bambusz pelenák mosásánál ugyanaz a mosási útmutató, mint más pelenkák mosása esetén: alacsony enzimtartalmú semleges mosószer (felületaktív anyagok <5% jelöléssel) Öblítéshez viszont bamusz pelenkánál ne használj ecetet, mert roncsolhatja a gumírozást és a bambusz réteget. Áztatni nem, dörzsölni csak óvatosan!

 

 

Számoljunk!

Kiszámoltuk a különbséget, mit jelent mosható pelenkával és eldobhatóval pelenkázni. Nem mindegy a különbség, érdemes utána számolni. A legfontosabb szempont viszont, hogy a modern mosható pelenkával óvjuk és védjük gyermekünk egészségét, hiszen ezek  a pelenkák nem tartalmaznak kémiai anyagot.

 

 

Bőrápolás mosható pelenka használatakor

 

A baba bőrápolása rendkívül egyszerű mosható pelenkázásnál. Érdemes törekedni a természetes bőrápolók használatára, popsikrémből is lehetőség szerint ilyent választani. A mosható pelenka kezdeti használatakor vékony rétegben használjuk popsikrémet, majd idővel el is hagyhatjuk a krém használatát. A túl sok krém a pelenka pórusait eltömítheti, így óvakodjunk a túlzott használatától. A krém fokozatos elhagyása azt jelenti, hogy az eleinte minden pelenkázáskor krémezünk majd csak a széklet után és végül ha nincs pirosság, akkor teljesen elhagyhatjuk a krémet.

 

 

A szobatisztaságról

A szobatisztaság egy fejlődési szakasz, érési folyamat eredménye. A szakemberek szerint a szobatisztaság fejben dől el, tehát ha a gyermek megérett rá, szobatisztává válik. Különféle praktikákat azonban ki lehet próbálni, de mindenképpen fontos, hogy soha ne siettessük a gyermeket, inkább segítsük és ha úgy alakul, hogy látjuk nem megy, akkor ne erőltessük. Várjunk pár hónapot vagy fél évet és lehet, hogy magától válik szobatisztává. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek mosható pelenka használatával könnyebben és gyorsabban vának szobatisztává.

 

 

 

Újszülöttek pelenkázása

Újszülött korban a születést követő első napokon anya és baba még a kórházban vannak. Ekkor érdemes még ezeken a napokon eldobható pelenkát használni, mert a kórházban a pelenkák mosása nem annyira megoldható. Hazaérkezés után a köldökcsonk leesését követően már nyugodtan elkezdhetjük a mosható pelenkázást. Az újszülöttek combja még kezdetben vékonyka és egész kicsinek tűnnek a pelenkázhoz képest, de néhány hét és hihetetlenül gyorsan megnőnek, fejlődnek és sokkal erősebbnek tűnnek majd, nem olyan törékenyek. A pelenkát a baba méretére állítjuk, különösen figyelve a comboknál, hogy ne legyen rés, hiszen ilyen korban még folyékony a széklet és a pelenka és combok közötti réseknél ha a pelenkát nem jól adjuk rá könnyen utat tör magának a híg széklet. Ezt elkerülendő érdemes a pelenkát passzentosan ráigazítani a babára, de ne szorosan! Ha szükséges, a méretállításon kívül a további betét behelyezésével is lehet csökkenteni a comkörméretet. Használjunk papírbetétet a folyékony szélet könnyebb eltávolításához és ha mégis foltos lesz a ruha vagy pelus könnyen eltávolíthatjuk folttisztító szappan vagy nátrium perkarbonát (oxigénes fehérítő) segítségével. Újszülött korban mindig ügyeljünk, hogy lehetőleg bababarát, környezetbarát mosószerrel mossuk a pelenkákat és a baba ruháit, ne terheljük fölösleges kémiai anyagokkal. Ezek betartásával biztosak lehetünk benne, hogy a lehető legtöbbet megtettük kisbabánk egészségéért!

 

 

Mosás és tisztítás 1 percben

 

Tulajdonképpen leírni sokkal több idő volt ezt a témát, mint amennyi időt kitesz a pelenkával való tisztítási foglalatosság. Ha a baba kakilt vagy pisilt, a pelenkát (az egészet) ki kell cserélni, ez mosható pelenka esetében pár perces rutinfeladatot jelent. A székletet kidobjuk a wc-be, anyatejes székletet a mosdóba öblítjük, csap alatt a pelenkát a betétet is kiöblítjük folyó víz alatt hogy a vizeletet eltávoltsuk. Majd kicsavarjuk és így nedvesen tesszük fedeles vödörbe pár csepp teafaolaj kíséretében, ez utóbbi elhagyható. Mosásig így nedvesen, de nem áztatva tároljuk. A foltokat folttisztító szappannal vagy nátrium perkarbonát (másnéven oxigénes fehérítővel) simán kiszedjük. A pelenkákat a fedeles tárolóban max. 3 napig tárolhatjuk utána beborítjuk a vödör tartalmát a mosógépbe és 40-60 fokon kimossuk. Mosószer mindenképpen folyékony babaholmi mosásához ajánlott mosószer legyen: pl. Norit baby, Sodasan, Iecologic. Öblítéshez 1-2 ek. ecet esetleg bioboltokban kapható mosóparfüm, vagy illóolaj.

 

A mosható pelenka méretállítása

 

Abszolút nem egy bonyolult dolog a pelenka méret állítása, mégis a pontos és jól beállított méret elengedhetetlenül fontos a pelenka sikeres használatához. Alapvetően két irányban tudjuk állítani, derékrészen vízszintes irányban, és függőlegesen a derékrész alatti patentsorokkal. A vízszintes állítás a derékon igazítja a babára a pelenkát, a hosszanti állítás pedig a pelenka hosszát és egyúttal a combkörméretet csökkenti. Ha több betétet használunk, pl. éjszakára, érdemes egy mérettel a hosszanti részt nagyobbra állítani. A legfontosabb, hogy a baba komfortosan érezze a pelenkában magát, a pelenka passzentosan legyen rajta combokon és derékon, de ne szorítsa azt.

 

 

Mitől jó a bambusz?

A bambusz egy természetes rost anyag, különleges tulajdonságokkal rendelkezik. A bambusz a természetességen kívül még számos jó tulajdonsággal bír. Abszolút nem allergizál, még az érzékeny újszülött babáknál sem vált ki semmilyen reakciót. Jobban szellőzik mint más anyagok, nem melegszik túl benne a babapopsi. Kiváló nedvszívó képességgel rendelkezik, ezért éjszakai pelenkának különösen ajánlott. Összetevői gátolják a baktériumok és gombák szaporodását is. Hát ennyi sok előnyös tulajdonság mellett akkor létezhet hátránya? Tulajdonképpen nem, viszont a jó nedvszívó képesség mellett lassabban szárad mint más anyagok. Ha van lehetőséged szellős helyen teregetni még  télen is, bátran válaszd a bambusz pelenkákat. A bambusz szálak egyedülálló módon segítik a test hőszabályozását, nyáron hűsít télen pedig melegít.

 

 

 

Újszülött kortól a szobatisztaságig

A modern mosható pelenkák szerintem legzseniálisabb megoldása, hogy egy pelenka használható újszülöttkortól a szobatisztaságig. Ez azt jelenti, hogy nem kell többször megvásárolni csupán a baba születésekor jelent egyszeri kiadást. Hosszanti és derékrészen praktikus pantent megoldással állítható. A hosszanti rész állítása lehetővé teszi, hogy a combkörméretet is állítani tudjuk. Így a pelenka tökéletesen alkalmas arra, hogy egészen pici baba és totyogó is hordani tudja.

Méretállítás rendkívül egyszerű, néhány másodperc alatt a kívánt méretűre állíthatjuk a pelenkát:

Próbáld ki Te is és válaszd kisbabád számára az egészséges megoldást!

 

 

 

Mennyi az annyi?

 

 

Általában ez a téma, hogy most olcsóbb-e vagy megéri-e moshatót használni mindig nagy port kavar, és vitákat indít. Ezekbe a vitákba nem érdemes belebonyolódni, mindenki maga tudja és érzi mi számára és kisbabájának a fontos és idális választás. Ezek nem kiatalált számadatok, érdemes utánaszámolni! A mindennapi életből vett számadatok ezek, miszerint mennyit költünk eldobható pelenkára 1 hónapban, majd ezt vetítsük ki 1 évre és a teljes szobatisztaságig tartó időszakra. Az elsőként 50-60 Ft-os eldobható pelenka nem is tűnik drágának, sőt, a mosható pelenka 2700-3000 Ft-os darabárához képest meg pláne nem. A titok a rendszerességben rejlik. Míg a mosható pelenkát csak egyszer vásároljuk meg, az eldobhatót viszont napi szinten többször kidobjuk és havonta újra és újra kiadunk rá pénzt. Naponta ha átlag 6 pelenkát használ el a baba ez 50 Ft x 6 = 300 Ft egy napra, egy hónapban 300 x 30 = 9000 Ft, egy év alatt
9000 x 9 = 108.000 Ft és ameddig pelenkázzuk annyiszor 1 év, tehát 3 év 108.000 X 3 = 324.000 Ft. A mosható pelenkából elég 18 db, ez 2700 x 18 = 48.600 Ft. Persze hozzá jön még a mosás és víz költsége de ha utánaszámolunk még mindig sokkal-sokkal jobban megéri mintha havonta kidobnánk és újra bevásárolnánk eldobható pelenkából.

 

 

Milyen szempontok szerint válasszunk pelenkát?

A pelenka választás alapvetően több tényezőtől függ, de korántsem bonyolult dolog. Első körben mindenképpen azt ajánlom, hogy a kiszemelt 1-2 típus közül pár darabot mindenképpen érdemes kipróbálni mielőtt készletet vesz az ember. Ez nem azért van mert egyik pelenka jó, a másik meg rossz, hanem mert mindenkinél más válik be és ez nem a termék hibája hanem ami egyik embernek előny a másiknak lehet hogy épp hátrány. Például egy kiváló nedvszívó képességű bambusz pelenka egy sokat pisilő babának nagyon jó választás, de mivel jól szívja a nedvességet lassan is szárad, ha egy másik babánál a szárítási körülmények különösen télen párás beltéri viszonyok mellett nem annyira megoldottak éppen az előny válik hátránnyá.

Szóval első szempont milyen anyagból készült a pelenka. A természetes anyagból készült bambusz vagy a frottírbetétes de szintetikus belsejű többnyire polár pelenkák. A bambusz előnye, hogy természetes anyag nem irritálja a bababőrt (persze ez nem azt jelenti hogy a többi pelenka irritál), de még az érzékeny bőrű babáknak is nyugodt szívvel ajánlható. A nedvszívó képessége is jobb mint a frottíré, viszont lassan szárad. A frottír pelenkák előnye, hogy habár annyit nem szívnak be mint a bambusz de rendkívül gyorsan száradnak és szárazabb érzést nyújtanaka babának mint a bambusz pelenkák.

A másik szempont az alkat. Milyen alkatú a baba, sokszor ezt nehéz pláne születés előtt lehetetlen megjósolni. A vékonyabb nyúlánkabb babákra a Babyland pelenkák az ideálisak, míg a normál és dundibb babákra a Tiptopbaba fajták.

Összességében érdemes egy pelenkacsomagot többféle pelenkából összeállítani és akkor napszakonként és életkoronként is könnyen megtaláljuk az éppen ideális választást.

 

 

Mosható pelenkázás a gyakorlatban, de hogyan?

 

Sokan kérdezitek, hogy a gyakorlatban hogy működnek ezek a pelenkák. Érdemes renszeresen ellenőrizni a babán mikor telt meg a pelus, ezt rendkívül egyszerűen meg lehet nézni nem is kell a babát a pelenkából kicsomagolni. A lábszárán a comgumírozás mentén be tudunk nézni. Ha pisis vagy kakis lett a pelenka mindenképpen cserélni kell, nem lehet óraszámban megállapítani mennyit kellene a pelenkának "kibírnia", a baba egészsége szempontjából is fontos a rendszeres pelenkacsere. A pelenkát miután levettük a babáról, popsitörlővel letöröljük a popsira ragadt székletet ehhez célszerű mosható törlőt használni és tiszta pelust adunk a babára. Miután a babát átpelenkáztuk és biztonságos helyre tettük, pár perc alatt elintézzük a mosható pelenkával való tennivalókat: a székletet papírbetéttel vagy anélkül a wc-be dobjuk, majd csap alatt kiöblítjük az egész pelenkát. Tehát minden peluscserénél az egész pelenkát cserélni kell nem csak a betétet. Kicsavarjuk és így nedvesen tesszük egy fedeles vödörbe, amibe pár csepp teafa olaja lehet tenni de nem szükséges, nem kell áztatni vagy bármit beletenni. Így max. 3 napig lehet tárolni, majd a mosás napján beborítjuk a pelenka vödör tartalmát a mosógépbe és 60 fokon kimossuk. Elfelejtettem írni, hogy a vödörbe már pelenka és betét szétszedett állapotban legyen. Hát az előkészületekre elég pár perc, igazából leírni több időbe telik mint elvégezni. Szárítás ha van lehetőség szabadlevegőn fellógatva, vagy beltéren, esetleg szárítógépben alacsony hőfokon. A mosás és kezelés teljesen beilleszthető egy kisbabás hétköznapba, aki belekezd mind örömmel teszi, puha anyagok, szemet gyönyörködtető minták, öröm vele foglalkozni. Ami pedig a legfontosabb, hogy a legjobbat adjuk így gyermekünknek: az egészséget!

 

 

 

Miért választottam mosható pelenkát?

 

Kisfiam, első gyermekem születésekor még hallomásból sem ismertem a modern mosható pelenkákat. Igazából fel sem merült a moshatózás mint alternatíva. Örültem, mint sok más anyuka hogy milyen praktikus és modern ez az eldobható pelenka csak feladjuk majd ha tele lesz kidobjuk. Biztosan megerősítették a reklámok is, hogy jól választottam hiszen mindenhol a boldog babák néznek vissza ránk a "száraz érzést" hirdetve. Kisfiamat egészen 3 éves koráig pelenkáztuk, viszonylag későn lett szobatiszta. Tulajdonképpen szakértők azt mondják, hogy a szobatisztaság egy érési folyamat és ez biztosan így is van. Mégis valamennyire van hatása a pelenkának is ebben a folyamatban, hiszen emlékszem egy meleg nyári napon már nem adtunk pelust kisfiamra és amikor pisilt döbbenten nézte hogy honnan jön. Szerintem eddig ez nem is tudatosult benne, hiszen a pelenka mindig szárazon tartotta.

Második gyermekemmel, kislányommal lettem várandós, amikor először találkoztam a modern mosható pelenkázás témájával egy csecsemő hordozással foglalkozó honlapon. Elsőre megragadott a lényege, hogy ez sokkal egészségesebb a babáknak, természetes anyagokat tartalmaz és sok szempontból előnyös a baba fejlődésére nézve. Nem mellékes természetesen, hogy kiszámoltam mennyit költöttünk a 3 év alatt pelenkára az első gyereknél....

Elhatároztam, hogy belevágok és mosható pelenkát használok születendő gyermekemnél. Kicsit más volt mint az eldobható, de nagyon tetszett a használata pihe-puha anyagok, szemet gyönyörködtető minták, illatos pelusok teljesen magával ragadott :) Hogy miben volt más mint az eldobható pelenka? Egyrészt azért mert míg az eldobható pelenka szinte korlátlanul beszívja a nedvességet, itt a természetes anyagoknak van egy nedvszívó kapacitása, ez azzal is jár hogy az ember rendszeresen megnézi pisilt-e vagy kakilt-e a baba és ennek van egy a fejlődésre jótékony hatása: a baba is lassanként megtanulja értelmezni. Ha pisilt vagy kakilt ezt érzi is és tudja nemsokára pelenka csere következik, majd hamarosan ezt akár jelzi is. Nálunk kislányom 1,5 éves korára szobatiszta lett, ezt nem azért írom le mert ez lett volna a cél hogy mielőbb szobatiszta legyen, nem. Ez egy természetes tanulási folyamat "mellékterméke", hogy megtanulja értelmezni a baba a testi érzeteket és jelezni tudja az édesanya felé.

A mosható pelenka egyszeri kiadást jelent, nem kell hónapról hónapra pelenkát vásárolni. Mindig van otthon pelenka, nem kell aggódni ha bezárnak az üzletek munkaszüneti nap miatt, vagy hó vége van stb. A mosás költségei ellenére is többszörösen megtérül, hiszen több gyereknél is használható.

 

Utoljára megnézettek
AJÁNLATUNK NEKED

 


Egészségpénztári

elfogadóhely

Rendelkezel egészségpénztári tagsággal?

 

BÁRMELY
EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA
ELSZÁMOLHATÓ
A PELENKA !

 Vásárlóink írták:

 "Köszönöm szépen a gyors kiszállítást és a rugalmasságot! A pelenkákat a saját tetszésem szerinti színvilágban és változatokban válogathattam össze. Mindegyik gyönyörű, a minőséggel is nagyon meg vagyok elégedve." P. Anita, Győr

"Tegnap rendeltem és ma már mosásban vannak a pelusok. Rendeltem már korábban is frottírokat de most a bambuszt próbáljuk ki, már alig várom!" Sz.né Gabriella, Tahitótfalu

"Már régóta foglalkoztat a mosható pelenkázás de mindig kicsit féltem hogy ez nem nekem való vagy macerás lesz. Nemrég vettem pár darabot Tiptopbabától és nagyon tetszik olyan öröm minden nap használni és tudom hogy ezzel teszek a legjobbat kisfiam egészségének." L. Tímea, Dabas

"Már a terhességem alatt elhatároztam, hogy ilyen pelenkát fogok használni. Mióta megszületett Laura csak mosható pelenkát használunk nagyon bevált. A kismama klubba ahová járunk mindenki ámuldozik milyen csini babám van :)" F. Angéla, Balatnnfüred


 

 

 

 

 


Bezár X
Cégadatok:Simon Helga Julianna e.v.
Bejegyezve:Fővárosi Bíróság Cégbíróságán
Cégjegyzék:43614485
Adószám:67146226-2-33
Bankszámla:10701025-56822391-51100005
Telefon:+36 (30) 311 6541
Telefon:+36 (30) 311 6541
Email:tiptopbabainfo@gmail.com
Kérdezzen, vagy írjon nekünk!
Az Ön neve:
E-mail címe:
Üzenet:
*Spamszűrő:
*Kérem, írja be, hogy milyen nap van ma! (pl: "szerda")

Címünk: 2330 Dunaharaszti Széchenyi István u. 72.

Ügyfélszolgálat nyitvatartása: Hétfőtől -Péntekig 08-18 (Előzetes időpont egyeztetéssel)

Bezár X

FEL