ajánló
Ügyfélszolgálat, kapcsolat.
Ügyfélszolgálat
& Kapcsolat
ÁSZF, szállítás és garancia.
ÁSZF Szállítás
& Garancia
Pelenkás kérdések Gazdaságos mosható pelenka
Pelenkás kérdések Gazdaságos mosható pelenka
Pelenkás kérdések Gazdaságos mosható pelenka
Termék kereső
 Kosár A kosár üres! PénztárPénztár
  • Bezár
Simon Helga Julianna e.v.
Simon Helga Julianna e.v.   2015 Minden jog fenntartva!Generator: AktivPortal
2018-05-22
Mosható pelenka E-könyv
Közösségi oldalak

facebookMOSHATÓ PELENKA
ELŐNYEI

"GONDOSKODÁS
KÜLÖNLEGES MÓDON"

A mosható pelenka megtakarítás a családnak: csak egyszer kell megvenni a pelenkát!

És akár több testvérnél is használható a pelenka!

Olyan egyszerű használni, mint az eldobhatót!

Egy méret szükséges csak!

A pelenka mérete a baba növekedési ütemét követve állítható

Minőségi anyagok, luxus kényelem a babának - ezt nyújtja a mosató pelenka!

Kiváló nedvszívó képességű pelenka

Extra tartós pelenka, mosásról mosásra
új marad!


Pelenkás kérdések

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 

 

Az alábbiakban találod azokat a leggyakoribb kérdéseket, amiket vásárlóink tettek fel a pelenkákkal kapcsolatban. A kérdések és válaszok hasznos információkkal segíthetnek Téged a kisbabád számára megfelelő pelenka kiválasztásában! Ha bármi további kérdésed van, írj nyugodtan a tiptopbabainfo@gmail.com  e-mail címre, örömmel válaszolok minden kérdésre!

 

Mi a különbség az egyes pelenkamárkák között?

Alapvetően a felhasznált alapanyagban és a fazonban van különbség. Frottírbetétes  pelenkák és bambusz pelenkák közül választhatsz, a fazon pedig meghatározza, hogy dundibb vagy vékonyabb combú babának alkalmasabb a pelenka. A Babyland pelenkák vékony, nyúlánk testalkatú babáknak jók, a Tiptopbaba pelenkák átlagos vagy husisabb babáknak. A bambusz pelenkák jobb nedvszívók, de lassabban száradnak, a frottírok az előbbinél kissé kevesebb nedvességet zárnak magukba, de jobban szárazon tartják a babapopsit és gyorsabban száradnak mosás után.

Használat szempontjából a pelenkatípusok azonosak, mindegyik „zsebes” tehát a zsebben kell elhelyezni a nedvszívó betétet. Igény szerint a betétek számának növelésével a nedvszívóképesség változtatható. Mindegyik kiváló minőségű, magas minőségi követelményeknek megfelelő, gyönyörűen megvarrt igényes pelenka.

 

Melyiket válasszam- a patentos vagy a tépőzáras változatot?

Mindkét típusnak megvan az előnye, ezért is készült kétféle típus. A tépőzáras változat nagyon pontosan illeszthető a babára, a patentosnál adottak a patent helyek. A tépőzárast esetleg nagyobb baba már le tudja maga venni (ez lehet előny és hátrány is J), a patentost nagyrészt csak a szülő. Mindkettő bevált típus, egyéni választás kérdése, hogy melyik tetszik jobban vagy kinek melyik válik be a gyakorlatban. A tépőzáras a mosás szempontjából picit több odafigyelést igényel, egy arra kialakított helyre kell a tépőzár füleket visszahajtani, hogy ne akadjanak össze mosás közben a tépőzár fülek.

 

Milyen anyagból készülnek a pelenkák?

Külső részük vízzáró, légáteresztő PUL anyag, ami egy normál szövet, egyik fele műanyag bevonattal, hogy meggátolja a vizelet távozását a pelenkán keresztül. De mégis a szövet része légáteresztő. A belső baba popsival érintkező része polár anyag, nagyon puha, a baba bőrének megfelelő, vagy természetes bambusz. Ez a rész segít a nedvességet a betétbe továbbítani, valamint szárazon tartani a baba bőrét is. A betét, melyet az előbbi két anyag összevarrásából keletkező „zsebben” kell elhelyezni fajtájától függően frottír vagy bambusz. A zsebes pelenkák előnye, hogy a nedvszívás egyénileg változtatható és a zsebben elhelyezett betétek számával növelhető.

 

Az 5 db-os akció már 5 db megvásárlása esetén is választható?

Igen, már 5 db vásárlása esetén is érvényes az akciós ár!

 

Újszülöttek számára is alkalmas a mosható pelenka?

Igen, újszülöttkortól szobatisztaság eléréséig használható a pelenka. Újszülötteknek a legkisebb méretre kell állítani.

 

Moshatom kézzel is a pelenkákat?

Ha szeretnéd, akkor igen. Természetesen mosógéppel egyszerűbb és kevesebb fáradtságot igényel. A kézi mosás inkább néhány darab pelenka esetén lehet megoldás. Nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő öblítésre.

 

Moshatom együtt a pelenkát a többi babaruhával?

Ha csak néhány pelenkát szeretnél kimosni, ami nem tölt meg esetleg egy fél programot sem a mosógépben, alapos (!) öblítés után lehetséges a babaruhákkal együttmosni 60 fokon.

 

Ha két pelenkás korú gyermekemet szeretném egyszerre pelenkázni mosható pelenkával, vásároljak külön-külön készletet számukra, vagy felváltva használhatják-e a (kimosott) pelenkákat?

Természetesen lehetséges, de célszerű és higiénikusabb külön készlettel rendelkezni, mert a babák különböző életkorúak és a pelenkát is minden pelenkázáskor az adott gyerekre kell méretre beállítani.

 

A különböző színek moshatóak-e együtt?

Igen, a különböző színek egyáltalán nem fogják be egymást, még a fehéret (!) sem!

 

A különböző márkájú pelenkák moshatóak-e együtt?

Igen, a mosható pelenka készlet összeválogatható különböző márkák típusaival is és nyugodtan együtt moshatóak.

 

Moshatom-e a pelenkákat mosódióval?

NEM, mosódióval nem szabad, mert a polár anyagot eltömítheti a növényi szappan és ronthatja a nedvszívó képességét a pelenkának. Ezért nem ajánlott!

 

Használhatok-e a pelenkákhoz öblítőt vagy fehérítőt?

NEM, az öblítők felületet képeznek az anyagon és ronthatják a nedvszívó képességet, ezért inkább 1-2 evőkanál ecettel öblítsd (kívéve a bambusz pelenkákat, mert az ecet roncsolja a bambusz anyagot!). Ez nem szennyezi a környezetet, nem károsítja a baba bőrét sem és pihe-puhává varázsolja a pelenkákat is. Ráadásul olcsó és a legkiválóbb öblítőszer más ruhához is, a mosógép dobja is mindig csillogó lesz.

 

A pelenka két láb közötti része nem túl széles-e még egy újszülött számára?

Nem, a pelenkát úgy tervezték, hogy már újszülötteknek is alkalmas a mérete.

 

Ha mosható pelenkát választok a mosás költsége miatt nem kerül-e ugyanannyiba havonta a kiadás, mintha eldobhatót használnék?

Nem, még mindig jóval alatta marad a költség, mintha eldobhatót használnál. Számold ki, egy gyereknél, több gyereknél 1 hónapra és a teljes szobatisztaságra.

 

Tartalmaznak ezek a mosható pelenkák mindent, ami a pelenkázáshoz szükséges? Kell még valamilyen réteget feladni?

 

Mindegyik pelenka all-in-one (minden-az-egyben), tehát tartalmaz mindent a pelenkázáshoz, semmilyen plusz réteg feladására nincs szükség. Használata a baba szempontjából olyan gyors és praktikus mint egy eldobható pelenka, de jóval egészségesebb és pénztárcakímélőbb.

 

Nem fakulnak ki idővel a színek?

Nem, sokadik mosás után is kiváló színűek maradnak a pelenkák, nem kell tartani a fakulástól.

 

Száríthatom radiátoron a pelenkákat?

A pelenkákat a PUL réteg miatt nem ajánlatos, de a betéteket nyugodtan. A pelenka egyébként nagyon gyorsan szárad, a betétek is a radiátoron. Nyáron, vagy jobb időben kiváló megoldás a szabadban szárítás, a napfény fertőtlenítő hatású.

 

Hány darab betétet használjunk a pelenkában?

A betét darabszáma alkatfüggő ill. korfüggő is. Kisebb baba még kevesebbet pisil, nagyobb babának már szüksége lehet a nagyobb kapacitású nedvszívásra. A különbség leginkább az éjszakai és nappali használat között van, éjszakára mivel nem cserélünk (vagy csak ritkán) pelenkát, szükséges lehet a 2 de akár 3 betét is. Nappalra az 1 db betét elég, természetesen ez is alkatfüggő, ill. hogy mennyi időnként cseréljük a pelenkát. 

 

Miért jó a bambusz betét?

A bambusz egy természetes anyag, kiváló nedvszívó képességgel. Antibakteriális, gombaölő tulajdonságai teszik leginkább alkalmassá pelenka alapanyagként való használatára.

 

Megfelelő-e a pelenka belső anyaga kisbabám bőréhez?

Igen, a belső polár anyag segít a vizeletet a betétbe továbbítani és szárazon tartja a baba popsit. A legtermészetesebb és bőrbarátabb anyag a bambusz. De a normál frottírbetétes pelenkák is megfelelnek a legmagasabb minőségi kritériumoknak, csak más anyagból készülnek. Általában a tapasztalat az, hogy mosható pelenka használatnál nincs, vagy csak kis mennyiségben van szükség popsikrém használatára.

 

Nyáron nincs melegük a babáknak a pelenkában?

Az eldobható pelenkákhoz képest a babapopsi a mosható pelenkában szellőzik, ezért nem fülled be. Kiválóan használható nyáron is a mosható pelenka.

 

Használhatom utazásnál is a mosható pelenkát?

Természetesen igen, ha ritkábban tudsz pelenkát cserélni, akkor érdemes több betétet az utazásnál a pelenkába tenni. Túl sokáig azonban a baba egészsége érdekében nem szabad várni a pelenkacserével.

 

El lehet kezdeni a mosható pelenkázást 1 éves kor után is?

Igen, bármikor elkezdhető, ráadásul nagyon gyorsan megtérül az ára, mert néhány havi eldobható pelenka költségéből megvásárolható a teljes készlet, amit akár később a testvér(ek) is használhat(nak).

 

Ha az eldobható pelenkával szennyezzük a környezetet, nem ugyanígy tesszük-e a mosható pelenkák mosásával?

Nem, ha törekszünk arra hogy környezetkímélő mosószereket használunk, mellőzzük az öblítőt és a fehérítőket, ami rendkívül agresszív tisztítószer, szennyezi a környezetet és a babánk bőrét is irritálhatja.

 

Szabad vasalni ezeket a pelenkákat?

Tilos vasalni, és szükségtelen is.

 

Boldogul-e majd a férjem a mosható pelenkákkal, ha neki kell ráadnia gyermekünkre?

Igen, biztosan! Ezeket a mosható pelenkákat ugyanolyan egyszerű használni mint egy eldobható pelenkát.

 

Tudnak megfelelően mozogni a babák a mosható pelenkákban? Nem képez-e túl nagy bugyrot a fenekén?

 

Kiválóan tudnak mozogni benne, sőt a csípő fejlődése szempontjából kifejezetten ideális terpesztartásban tartja a lábakat. Puha kis csomagot képez a popsin, ami a járás tanuláskor előnyös lehet J.

 

Utoljára megnézettek
AJÁNLATUNK NEKED

 


Egészségpénztári

elfogadóhely

Rendelkezel egészségpénztári tagsággal?

 

BÁRMELY
EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA
ELSZÁMOLHATÓ
A PELENKA !

 Vásárlóink írták:

 "Köszönöm szépen a gyors kiszállítást és a rugalmasságot! A pelenkákat a saját tetszésem szerinti színvilágban és változatokban válogathattam össze. Mindegyik gyönyörű, a minőséggel is nagyon meg vagyok elégedve." P. Anita, Győr

"Tegnap rendeltem és ma már mosásban vannak a pelusok. Rendeltem már korábban is frottírokat de most a bambuszt próbáljuk ki, már alig várom!" Sz.né Gabriella, Tahitótfalu

"Már régóta foglalkoztat a mosható pelenkázás de mindig kicsit féltem hogy ez nem nekem való vagy macerás lesz. Nemrég vettem pár darabot Tiptopbabától és nagyon tetszik olyan öröm minden nap használni és tudom hogy ezzel teszek a legjobbat kisfiam egészségének." L. Tímea, Dabas

"Már a terhességem alatt elhatároztam, hogy ilyen pelenkát fogok használni. Mióta megszületett Laura csak mosható pelenkát használunk nagyon bevált. A kismama klubba ahová járunk mindenki ámuldozik milyen csini babám van :)" F. Angéla, Balatnnfüred


 

 

 

 

 


Bezár X
Cégadatok:Simon Helga Julianna e.v.
Bejegyezve:Fővárosi Bíróság Cégbíróságán
Cégjegyzék:43614485
Adószám:67146226-2-33
Bankszámla:10701025-56822391-51100005
Telefon:+36 (30) 311 6541
Telefon:+36 (30) 311 6541
Email:tiptopbabainfo@gmail.com
Kérdezzen, vagy írjon nekünk!
Az Ön neve:
E-mail címe:
Üzenet:
*Spamszűrő:
*Kérem, írja be, hogy milyen nap van ma! (pl: "szerda")

Címünk: 2330 Dunaharaszti Széchenyi István u. 72.

Ügyfélszolgálat nyitvatartása: Hétfőtől -Péntekig 08-18 (Előzetes időpont egyeztetéssel)

Bezár X

FEL